Länkar

Väder i Antibes

www.dmi.dk

 

Golf i området
Alla dessa banor ligger inom 30 minuters avstånd från Antibes.
Golf country club

www.golf-cannes-mougins.com

Golf de saint-donat

www.golfsaintdonat.com

Opio Valbonne

www.opengolfclub.com

Flyg till Nice

www.kelkoo.se

www.sas.se

www.flygresor.se 

www.norwegian.com

 

 


Visa större karta

Antibes

Antibes ligger i sydöstra Frankrike vid Rivieran mellan Cannes och Nice. Från Nice går tåg till Antibes varje halvtimme, resan tar bara 18 minuter. Det går också bussar.

Staden grundades som Antipolis på 300-talet f. Kr. och har en ålderdomlig stadskärna med ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg. Det finns en borg i staden som uppfördes på 1500-talet av fursteätten Grimaldi. I Château Grimaldi ligger det sevärda Picassomuseet som har fantastiska verk. Picasso verkade i flera år i Antibes och dess grannorter.

För svenskar är Antibes också intressant för att Evert Taube hade här sin skrivlya under tjugo år, från 1951 till 1971, där han vistades i månadslånga perioder

Ett annat bemärkt byggnadsverk är fortet Le Fort Carré, byggt 1550, på en kulle med fin utsikt över Antibes hamn. Hamnen, Port Vauban, är en av Europas största privatbåtshamnar. Bland annat finns en kaj längst ut med lyxjakter i en storleksklass som ger ytterst framskjutna positioner bland världens 100 största yachter.

Antibes är året runt en livlig och välbesökt stad med gott om restauranger och affärer. Badorten Juan-les-Pins, är sammanvuxen med staden där flera stränder och restauranger finns. I Juan-les-Pins finns tjusigare – och kanske roligare – klädbutiker. I Antibes finns mycket skor, konsthantverk och provençalska specialiteter.

Varje dag utom måndagar är det stor matmarknad på Place Masséna. Runt omkring säljs också kläder, skor, köksprylar, konst och gamla böcker.